Για την πλοήγηση

Επιλογή γλώσσας

Αρθρογραφία


Ο ρόλος της μονοδιαμερισματικής αρθροπλαστικής στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος

Η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος είναι η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται όταν η οστεοαρθρίτιδα αφορά ένα μόνο διαμέρισμα του γόνατος (έσω, έξω ή επιγονατιδομηριαίο)


Περισσότερα

Θεραπευτική προσέγγιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι εκφυλιστική νόσος που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου.


Περισσότερα

Ποια είναι η αποτελεσματική θεραπεία της έξω επικονδυλίτιδας του αγκώνα;.

Η έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα ή αγκώνας του τενίστα είναι σύνδροµο υπέρχρησης που προσβάλλει την έκφυση των εκτεινόντων τενόντων στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα.


Περισσότερα

Στενωτική τενοντοελυτρίτιδα / Εκτινασσόμενος δάκτυλος: Διάγνωση και θεραπεία.

Είναι η στενωτική υμενίτιδα που προκαλείται από φλεγμονή του ελύτρου των καμπτήρων τενόντων της άκρας χείρας.

Περισσότερα

Αντιμετώπιση της ρήξης του στροφικού πετάλου του ώμου

Το στροφικό πέταλο του ώμου παρέχει δυναμική σταθερότητα εξισορροπώντας τις δυνάμεις και στα 3 επίπεδα του χώρου και διατηρώντας ένα σταθερό υπομόχλιο για τη γληνοβραχιόνια κίνηση.

Περισσότερα

Βλαισός μέγας δάκτυλος - Θεραπευτική προσέγγιση

O βλαισός μέγας δάκτυλος (ή κότσι) είναι μία σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης ακτίνας του άκρου ποδός και συχνά συνοδεύεται με παραμορφώσεις και συμπτώματα από τα μικρότερα δάκτυλα.

Περισσότερα

Νεότερα δεδομένα για τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού

O πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος (ΠΧΣ) παρέχει το 85% της σταθερότητας του γόνατος εμποδίζοντας την παρεκτόπιση της κνήμης προς τα εμπρός σε σχέση με το μηρό.

Περισσότερα

Σύγχρονα δεδομένα για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι η συχνότερη πιεστική νευροπάθεια. Η πάχυνση του εγκαρσίου συνδέσμου του καρπού συμπιέζει το μέσο νεύρο και τους καμπτήρες τένοντες μέσα στον καρπιαίο σωλήνα.

Περισσότερα

Ρήξη Μηνίσκου. Από τη διάγνωση στη θεραπεία

Oι μηνίσκοι είναι δομές από ινοελαστικό χόνδρο ανάμεσα στο μηριαίο οστό και την κνήμη. Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της άρθρωσης του γόνατος, στην επαλληλία, στη σταθερότητα, στη μετάδοση των φορτίων και στην απορρόφηση των κραδασμών. Διακρίνονται σε έσω και έξω μηνίσκο.

Περισσότερα

Σύγχρονα δεδομένα για την οστεοαρθρίτιδα του Γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος είναι εκφυλιστική νόσος που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου του γόνατος.

Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου;

Είναι εκφυλιστική νόσος που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου. Έχει επίπτωση 88 ανά 100.000 ανθρώπους ανά έτος που εμφανίζονται με συμπτώματα από την αρθρίτιδα.

Περισσότερα

Τενοντίτιδα ώμου και σύνδρομο πρόσκρουσης - Υπάρχει λύση;

Η πάθηση του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου είναι μία αλληλουχία γεγονότων που ξεκινά αρχικά με ήπια πρόσκρουση και εξελίσσεται προοδευτικά σε μερική ρήξη, οξεία ή χρόνια ολική ρήξη και τελικά σε αρθροπάθεια του ώμου αν δεν αντιμετωπιστεί.

Περισσότερα